top of page

Opinem!

 

Aquest serà el nostre racó de pensar. En aquesta secció expressarem lliurement els nostres pensaments i opinions. Perquè encara que siguem nens i nenes, la nostra veu també compta, i la farem sentir!

 

 

Horaris de música i anglès

Dimecres 28 de Gener del 2015

 

Els primers en estrenar la secció d'opinió són en Joan S. i l'Aitor, de 6è B. I ho fan per expressar-nos la seva queixa pels horaris d'anglès i de música.

 

En Joan comença explicant que creu que fer 3/4 d'hora de classe de música és poc, ja que això fa que no tinguin tanta estona per aprendre i que vagin endarrerits. Per altra banda, l'Aitor creu que la durada ja està bé, ja que sinó se li fa massa llarg. Tot i això, opina que seria millor fer les classes d'aquestes dues assignatures al matí, ja que a la tarda, com les fan ara, estan cansats i no poden assimilar tant bé el que aprenen. Ambdós argumenten que com que al matí ja han fet moltes classes, a la tarda estan més cansats, i que seria millor fer ciutadania, lectura, medi, educació física i/o català-experimentació; ja que aquestes assignatures no són tant feixugues.

Un altre aspecte que volen comentar, és el fet de dividir en dos grups les classes de divendres d'anglès i informàtica, ja que això significa que una setmana fan una assignatura i la següent fan l'altra. Els dos nois opinen que fer informàtica cada 15 dies fa que no puguin aprendre tant, i proposen de fer l'hora sencera d'informàtica, encara que hagin d'estar en parelles o uns estar a la biblioteca i els altres a la sala d'informàtica. Tot i això, ells saben que estar en grups més reduïts permet que els professors puguin ensenyar millor i, per tant, és més fàcil aprendre. 

Els professors

Divendres 20 de Febrer del 2015

 

Què opinen els alumnes sobre els seus professors?

L'Hugo, l'Aldo i l'Eric de 6è B, ens expliquen què valoren dels professors de la nostra escola.

 

Tots tres estan molt d'acord en què el recolzament per part dels professors és indispensable. "Ens donen suport en els moments difícils, per exemple demanant tutories individuals o si suspenem un examen ens animen a seguir dient que només és un control i que no ens rendim", argumenta l'Hugo. L'Aldo i l'Eric el reafirmen dient que "ens ajuden quan no sabem una cosa" i "ens ho expliquen tants cops com faci falta perquè ho entenguem i si suspenem ens donen suport". L'Hugo també argumenta que "m'agrada que ens insisteixin en fer els deures, així no tinc tantes faltes". Així doncs, es dóna per entès que saber que tenen el professor al seu costat i que poden comptar amb la seva ajuda els tranquil·litza a tots.

 

Tot i això, hi ha un aspecte que encara destaquen com a més important i imprescindible per aconseguir un bon aprenentatge; i això és la metodologia utilitzada pel professorat. Tots tres comenten que els agrada aquelles classes on no s'utilitza únicament el llibre de text, i on el docent utilitza les seves pròpies paraules per explicar el què hi diu en aquest. "Són classes molt divertides i dinàmiques, no llegim el què posa al llibre, sinó que ens ho expliquen a la seva manera i així ho entenem molt més!" assegura l'Aldo; "fem activitats divertides i diferents perquè ens ho passem bé mentres aprenem" ens explica l'Eric. La clau, segons el seu parer, és el canvi de veu. Ja que això fa que estiguin més atents i que sigui més fàcil seguir el fil del què s'està explicant. "Inclús en matemàtiques, els problemes ja no són tant avorrits" assegura l'Hugo.

 

Per altra banda, també han tractat temes que no els acaben de fer el pes del tot; com per exemple, el fet de que moltes vegades llegeixen les lectures del llibre de text els mateixos companys de classe i opinen que hauria d'estar més repartit. Un altre aspecte interessant a tenir en compte, és que no els agrada que els diguin les respostes immediatament, prefereixen tenir una estona per pensar la solució per ells mateixos independentment. I com a últim aspecte a tractar, opinen que sempre criden l'atenció als mateixos alumnes que normalment no es porten del tot bé, encara que en aquell moment hi hagi altres alumnes cridant o no fent cas. Per això demanen que no siguin tant exigents en tot moment i que no sempre es renyi als mateixos si en aquella situació no són ells els principals responsables del problema.

 

 

Finalment, com a aspectes positius a remarcar, creuen que la participació i el tenir veu i vot en les classes és important. Per això valoren molt positivament tenir una bústia dels sentiments i una de les queixes per expressar la seva opinió. A més, el fet de poder recomanar llibres i de poder demanar tutoria amb la professora creuen que és un fet a conservar i apreciar positivament.

bottom of page