top of page
Ja tenim cartell per la Setmana de la Ciència

Divendres 14 de Novembre de 2014

 

I és que les nostres editores Alba, Mar, Carlota i Paula de 6è han fet molt bona feina! Han fet un súper cartell per informar de l'esdeveniment científic més import del centre: La SETMANA de la CIÈNCIA! 

Així tothom sabrà que la setmana del 17 al 21 hi haurà tot de tallers científics per l'escola, fins i tot amb una exposició de L'Aigua de la Colònia que tindrà lloc al gimnàs!

 

Tindreu més notícies sobre aquesta gran setmana científica molt aviat!

A la classe de P5 hi ha erupcions volcàniques! 

Dijous 13 de Novembre de 2014

 

Els nens i nenes de P5 són molt atrevits, i avui els científics Gerard, Malena i Inés han ensenyat a la resta de classe com fer erupcions volcàniques de manera controlada. Els autors asseguren que només es necessita vinagre, bicarbonat i colorant. I en Gerard ens comenta que ha posat carbó a la maqueta per simular les pedres volcàniques i donar més realisme al seu volcà. 

 

Per altra banda, tenim notícies de que molts altres nens i nenes de la classe, com són: en Pau, l'Ot, el Pol, la Martina, la Júlia, l'Anna, la Clàudia i l'Adrià, dies abans també havien portat altres experiments de volcans a l'aula. I ens hem preguntat perquè? I tots ells ens han respòs: Perquè som la classe dels Volcans!

 

Hem tingut la sort de poder parlar amb tots ells i ens han explicat d'on han tret l'idea i quins ingredients es necessiten: vinagre, bicarbonat, una miqueta de sabó, colorant (però que és opcional) i una ampolleta petita per tirar-ho tot a dins del volcà. 

La Malena ens explica que "A mi em van ajudar els meus pares i van buscar l'experiment de l'ordinador". "Jo vaig fer la meitat d'un volcà, perquè es puguin veure les parts de dins" argumenta la Martina. I el Pau ens comenta que el seu volcà és de fang "i per això pesa tant!".

 

Quina colla de científics! Estem segurs de què quan acabaran el curs seran uns súper experts en el tema!

Ciències

 

T'interessen els experiemnts? I els descobriments científics? Et fas mil preguntes i vols saber el "perquè" de tot? 

Doncs aquest és el teu apartat! 

 

Aquí trobaràs els experiments més emocionants i els descobriments científics més importants de tota l'escola. 

6è fa circuits elèctrics

Divendres 21 de Novembre de 2014

 

Ja fa molts anys que quan els nois i noies de 6è treballen les energies i l'electricitat a l'assignatura de medi fan unes maquetes amb circuits elèctrics.

Aquests anys, han creat unes maquetes d'allò més originals i creatives: tenim un Titànic, un camp de futbol, un tros de carrer amb la seva farola, un vaixell, un zoològic,... fins i tot tenim un trosset de París amb la seva Torre Effel i una part d'Itàlia, amb la Torre de Pisa! Tenim una colla d'artistes entre nosaltres, i ens ho han ben demostrat!

 

A més, a part de crear la maqueta, van fer una exposició oral on explicaven el seu circuit elèctric. 

Us deixem un enllaç on podeu trobar tots els vídeos: 

https://www.youtube.com/channel/UCz50axiRLhBlbxCBQyVBQ0Q/videos

 

Hem volgut parlar amb els delegats de les dues classes (En Roc, en Raúl, l'Èric i la Mercè) per saber que n'opinaven d'aquest treball.

Primer de tot, ens han explicat que a l'inici del projecte sembla molt fàcil, però a mesura que els van explicant la feina que hi ha darrere de cada maqueta, se n'adonen que és un projecte complex. A més, argumenten que cada any hi ha un nivell més alt i que cada cop hi dediquen més esforços.

 

Tots ells estan d'acord en que aquest treball els motiva molt i que tenien ganes que arribés el moment de fer-lo, però per altra banda, opinen que és difícil portar a terme la part dels circuits elèctrics i que en molts casos els han d'ajudar la família. Així doncs, proposen de fer aquesta part a l'escola i decorar la maqueta a casa.

Què n'opinaran les seves professores? Hem tingut l'oportunitat de parlar amb una d'elles, la Mery, que ens explica que tot i les ganes que tindria de poder fer els circuits elèctrics a classe, les poques hores lectives que tenen i l'extens temari que han de donar no dóna temps.

 

Tot i això, un dels delegats argumenta que estan al mateix nivell un grup amb molta ajuda familiar que un grup amb molta creativitat; ja que es valora per igual la part elèctrica que l'estètica.

 

Finalment, conclouen que tot i la feinada que els ha comportat estan molt orgullosos del seu treball!

2a Fira de la Ciència!

Dimarts 23 de Novembre de 2014

 

El passat Dimarts 23 de Novembre els alumnes de 5è van portar a terme la 2a fira de la ciència de la nostra escola. Aquest any s'ha desenvolupat a fora el pati.

Parlem amb els i les alumnes de 5è per saber què tal els va semblar l'experiència. El primer que ens diuen és que van aprendre molt, de tot el que ens van dir destacarem les 3 coses més rellevants segons el seu criteri:

- Van aprendre a fer experiments, però també a saber-los buscar i trobar per Internet.

- Van aprendre a expressar-se correctament i parlar en veu alta per explicar la seva feina.

- Van aprendre a no passar nervis ni vergonya quan s'explica alguna cosa davant de molta gent.

 

Per altra banda, aquests nois i noies tant atrevits donen algunes recomanacions als i les alumnes de 4t que l'any que ve realitzaran la fira. Aquestes són:

- No posar-se nerviosos

- Fer algun experiment divertit i que agradi molt a la gent

- Evitar fer experiments molt complicats i provar-los abans a casa!

 

Finalment, els demanem que descriguin la fira de la ciència i el seu experiment en una frase. "Impressionant, fer funcionar un rellotge amb dues patates va ser xulíssim" ens explica en Marc emocionat, "Em va agradar molt, era com màgia" afegeix l'Ivan. "Si féssim una altra fira canviaria l'experiment, perquè no va funcionar gaire bé" diu en Guillem mentre ens explica que se li apagava l'espelma i per això el seu experiment no va tenir els resultats esperats. "Era divertit de veure" conclou la Maria. 

 

Les seves opinions ens reafirmen que va ser un gran èxit i que la diversió i l'aprenentatge van estar garantits.

 

 

 

 

 

bottom of page